Lentilele progresive

CERE OFERTA PERSONALIZATA

  UPLOAD

  Utilizați această funcție de încărcare pentru a atașa imagini cu detaliile rețetei ( optional)

  '

  Ce sunt lentilele progresive?

  Lentilele progresive arată ca orice alte lentile normale pe care le-ați putea avea în rama de ochelari. Dar, au un talent ascuns: fiecare conține mai multe prescripții sau dioptrii.

  Dacă aveți nevoie de prescripții separate pentru a vedea clar la distanțe diferite, lentilele progresive le pot acomoda pe toate cu o singură pereche de ochelari. Acestea vă permit să faceți sarcini care necesită vedere de aproape, vedere intermediară și vedere la distanță fără a schimba ramele sau a vă scoate ochelarii.

  Ochelarii progresivi poartă câteva nume diferite. Le puteți auzi denumite bifocale „fără linie”, trifocale sau multifocale, sau chiar ca varifocale.

  Cum functioneaza lentilele progresive?

  Lentilele progresive au zone destinate vederii de aproape, intermediare și la distanță. Aceste zone se amestecă una în cealaltă, așa că schimbarea puterii este – ați ghicit – progresivă, mai degrabă decât bruscă.

  De obicei, partea superioară a lentilei ajută la vizualizarea la distanță și intră în joc atunci când privești drept înainte. Porțiunea din mijloc este destinată vizionarii intermediare, cum ar fi atunci când consultați ecranul computerului, privind ușor sub nivelul ochilor. În cele din urmă, zona de vedere de aproape tinde să se afle în partea de jos a lentilei și face ca sarcini precum citirea și coaserea să fie ușoare.

  Pentru cine sunt potrivite lentilele progresive?

  Lentilele progresive pot aborda probleme multiple de vedere, dar sunt cel mai frecvent utilizate pentru a corecta efectele prezbiopiei.

  Prezbiopia este o afecțiune oculară legată de vârstă, cauzată de îngroșarea cristalinului ochiului și slăbirea mușchilor din jurul acestuia. Când lentila nu poate fi mișcată sau focalizată la fel de ușor, vederea de aproape se înrăutățește, iar obiectele par neclare când sunt în apropiere.

  Simptomele prezbiopiei încep de obicei să apară în jurul vârstei de 40 de ani și mai mult de jumătate din populație le va experimenta. Nu este de mirare că lentilele progresive devin din ce în ce mai populare!

  Care sunt beneficiile purtarii ochelarilor progresivi?

  1. Vei avea nevoie doar de o pereche de ochelari pentru toate activitățile tale.

  Purtarea lentilelor progresive înseamnă să nu schimbi ochelarii de distanță cu ochelari de lectură, ochelari de calculator sau orice altceva – și să nu uiți unde i-ai pus ultima dată. Totodata este mai puțin probabil să vă pierdeți ramele pentru că nu le îndepărtați.

  Așadar, puteți citi o carte de călătorie, căutați o destinație pe computer, apoi conduceți acolo în timp ce citiți semnele rutiere – totul purtând aceeași pereche de ochelari.

   

  1. Lentilele progresive nu au un „salt” perturbator între dioptriile lentilelor.

  Când purtați lentile bifocale sau trifocale, comutarea între diferitele dioptrii ale lentilei poate provoca „salt de imagine” sau impresia că orice priviți s-a mișcat brusc. Salturi ca acestea pot fi iritante, sau mai rău: în cazuri severe, pot duce la greață.

  Cu lentilele progresive, diferitele dioptrii se îmbină perfect și fără linii, ceea ce înseamnă că nu săriți când treceți de la o dioptrie de prescripție la alta.

   

  1.   Lentilele progresive pot fi mai bune pentru postura ta și chiar pot ajuta la prevenirea sindromului vederii computerizate.

  În comparație cu lentilele bifocale, lentilele progresive ar putea fi mai ușoare pentru gât și postură. Utilizatorii bifocali trebuie adesea să continue să întindă sau să-și miște capul în timp ce alternează între câmpurile de vizualizare de sus și de jos ale lentilelor, încercând să găsească zona ideală pentru vizualizarea unui anumit obiect.

   

  Lentilele bifocalele fac vizualizarea intermediară o provocare, deoarece cele două zone ale lor sunt destinate vederii de aproape și de la distanță. Privirea unui ecran de computer pentru perioade lungi de timp poate fi, prin urmare, foarte dificilă și exacerba efectele sindromului de vedere computerizată.

   

  Lentilele progresive pot ajuta cu aceste probleme. Au o zonă de mijloc desemnată pentru vederea intermediară care se amestecă în partea de sus și de jos a lentilei pentru o comutare mai ușoară.

   

  1.  Lentilele progresive nu atrag atenția asupra lor sau asupra vârstei tale.

   

  Pentru unii oameni, purtarea lentilelor bifocale sau trifocale cu linii evidente pe lentile este un marker nedorit al vârstei lor. Alții ar putea prefera pur și simplu ochelari cu o prezentare mai uniformă, mai naturală.

   

  Lentilele progresive arată exact ca ochelarii de prescripție „obișnuiți” cu lentile neîntrerupte și transparente. Și, la fel ca în cazul oricărei rețete pentru ochi, poți alege rame care se potrivesc cu stilul tău personal.

  ECHIPA EVISTA
  1

  ROXANA

  EVISTA.RO

  2

  ANDREEA

  EVISTA.RO

  3

  LIDIA

  EVISTA.RO

  4

  IRINA

  EVISTA.RO

  Consultatie gratuita