Când ar trebui să vedeți un oftalmolog?

Pentru persoanele fără probleme oculare sau factori de risc

Consultați un specialist în îngrijirea ochilor pentru un screening inițial al bolii oculare la vârsta de 40 de ani, chiar dacă nu aveți probleme cu vederea. Este important să faceți un screening ocular la vârsta de 40 de ani, deoarece semnele timpurii de boală și schimbările de vedere încep adesea la această vârstă.

Un screening de bază dezvăluie o imagine de început a sănătății generale a ochilor. Examenele viitoare pot fi comparate cu această examinare inițială pentru a arăta schimbări în sănătatea ochilor dumneavoastră.

Pentru persoanele cu afecțiuni oculare sau cu factori de risc

Persoanele de orice vârstă cu simptome sau factori de risc ai bolii oculare ar trebui să consulte un oftalmolog acum. Ei vă vor spune cât de des să aveți examene oftalmologice în funcție de sănătatea dumneavoastră oculară. Persoanele din acest grup nu ar trebui să aștepte până la vârsta de 40 de ani pentru a obține un screening inițial al bolii oculare.

Factorii de risc pentru boala oculară includ:

  • Diabet
  • Hipertensiune arterială
  • Antecedente familiale de boli oculare.

Dacă consultați deja un oftalmolog pentru a trata o boală sau leziuni în curs, nu vă opriți. De asemenea, păstrați-vă întâlnirile curente pentru examinarea vederii pentru ochelari de vedere sau lentile de contact.

Efectuarea unui control al sănătății ochilor la 40 de ani seamănă cu o mamografie sau un screening de colon la 45 de ani. Toți adulții ar trebui să ia măsuri similare pentru a-și menține sănătatea ochilor pe măsură ce îmbătrânesc.

De ce să faci un screening oftalmologic la 40 de ani?

Un examen oftalmologic de bază este important, deoarece poate detecta boli oculare frecvente la adulții cu vârsta de 40 de ani și peste. Examenul oferă șanse mai mari pentru un tratament precoce și păstrarea vederii.

Un examen efectuat de un oftalmolog poate descoperi afecțiuni comune precum cele de mai jos. De asemenea, poate găsi probleme mai puțin frecvente, dar grave, cum ar fi tumorile oculare. Examenul poate dezvălui, de asemenea, boli sistemice care afectează ochii, cum ar fi hipertensiunea (tensiune arterială ridicată) și diabetul. Cu un tratament precoce, problemele oculare potențial orbitoare au adesea un rezultat bun. Aceste boli includ glaucomul, cataracta și retinopatia diabetică.

Boli oculare comune găsite la persoanele de 40 de ani și peste

Bolile obișnuite ale ochilor pot afecta persoanele de 40 de ani și peste, fără ca aceștia să știe că există vreo problemă cu ochii lor. Un screening ocular la 40 de ani poate detecta aceste boli devreme și poate preveni pierderea vederii.

Glaucom

În 2010, aproape 3 milioane de oameni din SUA aveau cel mai frecvent tip de glaucom. Institutul Național pentru Ochi (NEI) se așteaptă ca acest număr să crească la 4,3 milioane în 2030 și la 6,3 milioane în 2050.

Mulți oameni cu glaucom nu sunt conștienți că îl au până când nu provoacă o pierdere semnificativă, ireversibilă a vederii. Acest lucru se datorează faptului că această boală adesea nu are simptome până când pierderea vederii este extinsă. Detectarea precoce și tratamentul glaucomului pot preveni sau întârzia pierderea vederii.

Retinopatie diabetică

Retinopatia diabetică este o cauză principală a orbirii și afectează adesea adulții în vârstă de muncă. Statisticile privind retinopatia diabetică de la Institutul Național pentru Ochi sunt alarmante. În 2010, aproximativ 7,7 milioane de adulți din SUA de 40 de ani și peste au avut retinopatie diabetică. Până în 2030, se preconizează că acest număr va crește la 11,3 milioane și va fi de 14,6 milioane până în 2050.

Sunt disponibile tratamente eficiente pentru reducerea riscului de orbire din cauza retinopatiei diabetice. Din păcate, mulți diabetici nu primesc tratament la timp pentru a reduce pierderea vederii. De fapt, în 2017, 7,2 milioane de americani aveau diabet, dar nici măcar nu știau asta. Este aproape un sfert din toți diabeticii.

Cataracta

Cataracta este foarte frecventă. În 2010 au fost 24,4 milioane de cazuri de cataractă în Statele Unite. Ne gândim adesea la cataractă ca fiind o problemă strictă pentru vârstnici. Cu toate acestea, riscul de a dezvolta cataracte crește la aproximativ 40 de ani. Monitorizați-vă sănătatea ochilor cu un oftalmolog la 40 de ani și preveniți ca cataractei să vă interfereze cu vederea pe măsură ce îmbătrâniți.

Luați măsuri pentru a vă proteja vederea

Dacă aveți 40 de ani sau mai mult și nu ați avut recent un screening al bolii oculare, programați unul astăzi. Este un pas esențial spre păstrarea vederii și menținerea ochilor sănătoși.

Articole Relevante

Cum să alegi ochelarii pentru corectarea vederii

Cum să alegi ochelarii pentru corectarea vederii

Ochelarii de vedere sunt o modalitate ușoară de a vă corecta vederea. Dar există atât de multe tipuri de lentile,…
Noțiuni de bază pentru examenul oftalmologic și testarea vederii

Noțiuni de bază pentru examenul oftalmologic și testarea vederii

Când ar trebui să aveți un examen oftalmologic? Screeningul vederii în copilărie De la naștere până la adolescență, ochii copiilor…
Teste de vedere la domiciliu pentru copii și adulți

Teste de vedere la domiciliu pentru copii și adulți

Iată un test oftalmologic pe care îl puteți face acasă pentru a vă verifica vederea sau viziunea familiei și a…

Programează-te pentru o consultație gratuită!