Teste de vedere la domiciliu pentru copii și adulți

Iată un test oftalmologic pe care îl puteți face acasă pentru a vă verifica vederea sau viziunea familiei și a prietenilor.

Dar rețineți: un test de vedere la domiciliu nu înlocuiește un examen efectuat de un furnizor de îngrijire a ochilor. Un examen oftalmologic cuprinzător de către un oftalmolog va fi mult mai precis decât un test de vedere la domiciliu și poate chiar detecta probleme de sănătate subiacente în altă parte a corpului.

Examenele profesionale ale vederii sunt importante deoarece multe tulburări oculare pot fi corectate dacă sunt descoperite și tratate devreme. Nu vă bazați doar pe un examen acasă când vine vorba de sănătatea copiilor. Copiii sub vârsta de 3 ani ar trebui să li se testeze vederea de către un oftalmolog sau un alt specialist în îngrijirea ochilor.

Rechizite necesare pentru a vă verifica vederea acasă:

  • Ceva care să acopere ochiul, cum ar fi un pahar de hârtie sau un șervețel facial.
  • Foarfece.
  • Banda sau lipit pentru a atârna diagrama de testare pe perete.
  • Un creion sau un stilou pentru a înregistra rezultatele.
  • O etapă, o bandă de măsură sau o riglă.
  • O lanternă, dacă este disponibilă.
  • O cameră bine luminată de cel puțin 10 picioare lungime.
  • Diagrama corectă de testare.

Configurați zona de testare a ochilor de acasă

Selectați fie tabelul de test al copilului sau al adultului (mai jos) și imprimați-l. Când este tipărită, cea mai mare literă din partea de sus a diagramei ar trebui să aibă o înălțime de puțin sub un inch (23 de milimetri).

Măsurați 10 picioare de un perete fără ferestre și plasați un scaun în acest moment.

Lipiți sau fixați diagrama pe peretele gol, la nivel cu ochii persoanei pe care o veți testa în timp ce acesta stă pe scaun.

Cum să testați vederea unui copil acasă (pentru copii cu vârsta de 3 ani sau mai mult)

Explicați-i copilului că veți juca un „joc cu indicarea”. Folosind cardul E de exersare, arătați-i cum să arate în aceeași direcție în care E „îndreptă”. Întoarceți practica E în cele patru direcții diferite (sus, jos, dreapta, stânga). Puteți ține cardul de antrenament cât de aproape dorește copilul până când el sau ea poate arăta în cele patru direcții fără ajutor.

Puneți copilul să stea pe scaun la 10 picioare de diagramă, ținând capacul peste un ochi fără a aplica nicio presiune. Nu lăsați copilul să se uite. Este posibil să fie nevoie de o a doua persoană pentru a ține capacul la loc și pentru a urmări privirea. Dacă copilul dumneavoastră poartă ochelari, el sau ea ar trebui să îi poarte în timpul testului.

Dacă diagrama pare prea întunecată pentru a vedea clar, utilizați lanterna pentru a ilumina literele de test.

Indicați fiecare dintre Es, începând cu cel mai mare. Puneți copilul să îndrepte în direcția în care este îndreptată E.

Notați numărul celei mai mici linii pe care copilul dumneavoastră o poate vedea corect (mai mult de jumătate din E identificate corect).

Apoi repetați testul cu celălalt ochi acoperit. Dacă copilul dumneavoastră este obosit, poate doriți să testați celălalt ochi la un moment diferit.

Teste oculare la domiciliu pentru adulți și copii mai mari

Rugați persoana testată să stea pe scaun, la 10 picioare de diagramă. Asigurați-vă că diagrama este la nivel cu ochii lui.

Rugați persoana testată să acopere un ochi. Dacă folosește ochelari de vedere pentru vederea la distanță, ochelarii ar trebui să fie purtați în timpul testului.

Aprindeți lanterna pe fiecare linie a diagramei, în timp ce persoana pe care o testați citește literele cu voce tare. Continuați până la rândul de jos sau până când literele sunt prea greu de văzut pentru persoană.

Notați numărul celei mai mici linii văzute corect (linia cu mai mult de jumătate din litere identificate corect).

Acum repetați testul cu celălalt ochi acoperit și înregistrați rezultatele.

Care sunt scorurile normale pentru testarea vederii la domiciliu?

Un copil ar trebui să poată vedea linia 20/40 până la vârsta de 3 sau 4 ani și linia 20/30 până la vârsta de 5 ani. Dacă vă testați copilul de mai multe ori în zile diferite și copilul dumneavoastră nu poate vedea linia de imprimare așteptată sau nu poate vedea aceeași linie cu fiecare ochi, el sau ea poate avea o problemă la ochi. Ar trebui să vă evaluați copilul de către un medic.

Un copil mai mare sau un adult ar trebui să citească rândul 20/20. Ar trebui să aranjați pentru o examinare medicală oculară de către un oftalmolog dacă există rezultate anormale.

Înregistrați rezultatele examenului dvs. de vedere la domiciliu

Înregistrați rezultatele screening-ului dvs. de acasă completând numărul celei mai mici rânduri pe care persoana l-ar putea citi pentru fiecare rând de mai jos. Dacă rezultatele testelor indică faptul că dumneavoastră sau copilul dumneavoastră trebuie să mergeți la un oftalmolog, luați cu dvs. numerele pe care le-ați notat.

Descărcați gratuit diagrame pentru ochi pentru a vă testa vederea acasă

https://www.aao.org/Assets/0b6907e4-9165-439a-9d6a-c7cd47b488d2/637205709368330000/single-e-test-card-for-childrens-home-eye-exams-pdf?inline=1

https://www.aao.org/Assets/289bfb2c-9137-4940-9a0a-c221726d54fa/637205693208200000/children-10-ft-small-pdf?inline=1

https://www.aao.org/Assets/e2ee3094-abfa-4b4b-b4e2-f56ac4c5c932/637205688825830000/snellen-chart-for-adults-10-feet-1-pdf?inline=1

Articole Relevante

Cum să alegi ochelarii pentru corectarea vederii

Cum să alegi ochelarii pentru corectarea vederii

Ochelarii de vedere sunt o modalitate ușoară de a vă corecta vederea. Dar există atât de multe tipuri de lentile,…
Când ar trebui să vedeți un oftalmolog?

Când ar trebui să vedeți un oftalmolog?

Pentru persoanele fără probleme oculare sau factori de risc Consultați un specialist în îngrijirea ochilor pentru un screening inițial al…
Noțiuni de bază pentru examenul oftalmologic și testarea vederii

Noțiuni de bază pentru examenul oftalmologic și testarea vederii

Când ar trebui să aveți un examen oftalmologic? Screeningul vederii în copilărie De la naștere până la adolescență, ochii copiilor…

Programează-te pentru o consultație gratuită!