Cum știi dacă ai nevoie de ochelari?

Te-ai trezit vreodată micsorând ochii la un rând de text și întrebându-te: Am nevoie de ochelari?
Probabil cunoașteți unele dintre cele mai frecvente simptome care semnalează nevoia de ochelari vedre: imposibilitatea de a citi tabla în clasă, obiecte neclare în depărtare etc.

Dar cum rămâne cu simptomele precum durerile de cap sau ochii lăcrimați pe care nu le asociem imediat cu vederea noastră? Dacă vă întrebați cum să știți dacă aveți nevoie de ochelari, programarea unei întâlniri cu un optometrist este singura modalitate de a afla cu siguranță. Cu toate acestea, recunoașterea semnelor că ați putea avea nevoie de ochelari vă poate ajuta să decideți că este timpul să faceți o programare.

Semne că ai putea avea nevoie de ochelari

Orbirea nocturnă

Dacă mersul din dormitor la baie în miezul nopții sau discernământul înconjurător în timp ce conduceți noaptea pare mai dificil decât în ​​trecut, este posibil să vă confruntați cu orbirea nocturnă. Orbirea nocturnă se poate agrava în timp, așa că este o idee bună să faceți o programare la un optometrist cât mai curând posibil.

Mijind ochii pentru a vedea clar

Uneori, mișcarea ochilor vă poate îmbunătăți ușor vederea dacă vă chinuiți să vedeți ceva în detaliu. Dacă deseori vă mișc ochii pentru a vedea mai clar, este timpul să programați un examen oftalmologic.

Ochii umezi

Ochii lăcrimați pot fi un semn că aveți probleme de vedere. Cu toate acestea, lăcrimarea ochilor poate indica și alte probleme, cum ar fi alergii, uscarea ochilor sau chiar o afecțiune a tiroidei. Dacă ochii vă lăcrimează excesiv, faceți o programare la optometristul dumneavoastră și/sau la medicul dumneavoastră primar.

Vedere încețoșată

Dificultatea de a vă concentra asupra obiectelor încețoșate — departe sau aproape — poate însemna că aveți nevoie de ochelari. Dacă vă este greu să citiți indicatoarele stradale în timp ce conduceți sau să citiți text în cărți, puteți beneficia de ochelari de vedere sau de lenti de contact.

Vederea dubla

A vedea dublu poate fi un semn al unei tulburări oculare grave sau un rezultat al altor afecțiuni de sănătate pe care le poți avea. Cauzele vederii duble variază ca severitate, dar simptomul nu trebuie ignorat niciodată. Dacă aveți vedere dublă, programați-vă cât mai curând posibil cu medicul optometrist și/sau cu medicul primar.

Dureri de cap frecvente

Durerile de cap nu înseamnă automat că ai nevoie de ochelari. Cu toate acestea, durerile de cap frecvente, în special atunci când sunt experimentate la prânz sau după ce te uiti la ecrane, pot fi un semn al unor probleme de vedere care ar putea fi tratate cu lentile corective.

Probleme obișnuite ale ochilor care necesită ochelari

Întâmpinarea oricăruia dintre simptomele de mai sus ar putea însemna că aveți nevoie de ochelari (o vizită la optometrist vă va ajuta să știți cu siguranță). Dar ce înseamnă de fapt aceste simptome? De ce oamenii au nevoie de ochelari în primul rând? Potrivit National Eye Institute (NEI), erorile de refracție sunt cele mai frecvente tipuri de probleme de vedere.
O eroare de refracție apare atunci când forma ochiului (sau structurile din interiorul acestuia) împiedică focalizarea luminii primite pe retină. Erorile de refracție includ: Astigmatism prezbiopie miopie (alias miopie) hipermetropie.
Simptomele dumneavoastră pot însemna că aveți una sau mai multe dintre aceste probleme comune ale ochilor.

Cum știu dacă am nevoie de ochelari?

Vizitarea unui optometrist este cea mai bună modalitate de a afla dacă aveți nevoie de ochelari.
Un examen oftalmologic cuprinzător vă va ajuta să înțelegeți cauza simptomelor dumneavoastră de vedere și să creați un plan pentru a le corecta, fie că este vorba de ochelari cu prescripție medicală, cititoare, lentile de contact sau intervenții chirurgicale.

Dacă vă confruntați cu oricare dintre simptomele enumerate mai sus, este timpul să programați un consult aici.

Articole Relevante

Poate lumina soarelui să vă dăuneze ochii?

Poate lumina soarelui să vă dăuneze ochii?

Ne protejăm pielea de soare cu loțiuni, îmbrăcăminte și alte accesorii (umbrelă de soare, cineva?). Dar știai că și ochii…
Pot pune lentilele de contact în apă?

Pot pune lentilele de contact în apă?

Răspunsul este nu – nu ar trebui să vă puneți niciodată contactele în apă! Apa și soluția de contact pot…
Fotokeratita

Fotokeratita

Fotokeratită: Ochii tăi pot fi arși de soare? Fotokeratita, sau cheratita ultravioletă (keratită UV), este o afecțiune temporară a ochilor…

Programează-te pentru o consultație gratuită!