Pot pune lentilele de contact în apă?

Răspunsul este nu – nu ar trebui să vă puneți niciodată contactele în apă! Apa și soluția de contact pot arăta similare, dar aici se termină asemănarea. Utilizarea apei în locul soluției de contact poate provoca vătămări grave ochilor, precum și deteriorarea lentilelor.

În acest articol, vă vom prezenta motivele pentru care apa și contactele nu se amestecă și ce să folosiți dacă nu aveți nicio soluție de contact.

Ce se întâmplă dacă pui contactele în apă?

Lentilele de contact și apa nu funcționează bine împreună. Nu ar trebui să vă depozitați lentilele de contact în apă, să faceți duș cu lentilele de contact sau chiar să înotați cu ele. Iată de ce: cea mai mare problemă cu apa lângă lentilele de contact este contaminarea.

Bacteriile sunt prezente frecvent în sursele obișnuite de apă, inclusiv în apa de la robinet de la chiuvetă. Când lentilele tale de contact sunt depozitate în apă, bacteriile și alți contaminanți pot trece de la lentile la ochi. În funcție de bacterie, acest lucru poate duce la uscarea ochilor iritați sau la o infecție oculară gravă.

Potrivit CDC (centru de control si preventie al bolilor), Acanthamoeba este unul dintre cei mai dăunători germeni pentru ochi. Se găsește de obicei în apa de la robinet, apa de puț și surse naturale de apă, cum ar fi lacurile. Când ochiul dumneavoastră este expus la Acanthamoeba, puteți dezvolta o infecție severă a corneei, care poate fi dureroasă și lent de vindecat. Și mai rău, poate provoca pierderea permanentă a vederii sau orbirea.

De asemenea, ar trebui să evitați să puneți lentilele de contact moi în apă, deoarece aceasta poate face ca lentilele să își piardă forma sau chiar să se lipească de ochi. Acest lucru poate duce la iritația ochilor atunci când purtați lentilele. Deși acest lucru poate părea un inconvenient minor, o lentilă de contact nepotrivită poate cauza probleme semnificative pentru ochi, cum ar fi abraziunea corneei sau, în unele cazuri, pierderea vederii.

Puteți pune contactele în apă temporar?

Nu, chiar și temporar, utilizarea apei în locul soluției de contact nu este niciodată recomandată. Acest lucru poate duce la iritații sau infecții ale ochilor. Dacă v-ați expus lentilele de contact la apă, cel mai bine este să le aruncați și să puneți o pereche nouă.

Ce ar trebui să folosiți pe contactele dvs. în loc de apă?

Dacă soluția de contact nu este disponibilă și aveți nevoie de o remediere rapidă, soluția salină este o alternativă excelentă. Cu toate acestea, formula sa nu conține agenți de curățare, ceea ce înseamnă că nu vă va dezinfecta lentilele așa cum o face soluția multifuncțională, dar le poate menține hidratate până când poți obține mai multă soluție pentru lentilele de contact.

Acest lucru este esențial – soluția salină nu trebuie utilizată ca alternativă permanentă la soluția pentru lentile de contact. Așa că nu vă obișnuiți să o utilizați în loc de soluție de contact. Dezinfectarea și curățarea este o parte esențială a îngrijirii lentilelor tale. Omiterea acestei rutine poate fi problematică.

Vorbeste cu un specialist in lentile de contact si afla care este cea mai buna varianta pentru tine

Pentru mai multe detalii si pretul nostru ne poti contacta la numarul de telefon: 0746028881, la adresa de email: contact@evista.ro sau direct in locatii:

  • Bd Lacul Tei 56 sector 2 (punct reper: Farmacia Tei)
  • Bd Uverturii 85 sector 6 (punct reper: Teatrul Masca)

Vă asteptăm cu drag!

Articole Relevante

Poate lumina soarelui să vă dăuneze ochii?

Poate lumina soarelui să vă dăuneze ochii?

Ne protejăm pielea de soare cu loțiuni, îmbrăcăminte și alte accesorii (umbrelă de soare, cineva?). Dar știai că și ochii…
Fotokeratita

Fotokeratita

Fotokeratită: Ochii tăi pot fi arși de soare? Fotokeratita, sau cheratita ultravioletă (keratită UV), este o afecțiune temporară a ochilor…
Cum știi dacă ai nevoie de ochelari?

Cum știi dacă ai nevoie de ochelari?

Te-ai trezit vreodată micsorând ochii la un rând de text și întrebându-te: Am nevoie de ochelari?Probabil cunoașteți unele dintre cele…

Programează-te pentru o consultație gratuită!